Житловий будинок в новобудові


Сьогодні все більш популярним стає придбання житла як в нових, так і в ще тільки збудованих будинках. Купуючи житло у новобудові, всі хочуть отримати його вчасно та без зайвих проблем. Укладаючи договір на покупку квартири ще на етапі будівництва, покупець не тільки отримує переваги у вигляді більш низької вартості, але і може зіткнутися з непередбаченими труднощами. На жаль, ситуація, коли пайовики  новобудови виявляються обдуреними, досить поширена: вклавши кошти, покупці стають жертвою обману і не тільки не отримують обіцяне житло, але і позбавляються заощаджень. Щоб такого не трапилося з Вами, потрібно реально оцінювати як переваги, так і недоліки квартир в новобудовах.


Якщо Ви вкладаєте гроші, коли житловий будинок в новобудові спроектований, але його будівництво знаходиться на етапі котловану, вартість квартир в ньому буде набагато нижче. Зростання ціни на квартиру прямо пропорційне ходу будівництва. І звичайно, ціна в уже повністю готовому новому будинку буде найбільш високою.


В ході будівництва Ви можете самі вносити зміни в кінцеву планування приміщень, що, безсумнівно, є перевагою перед ринком вторинного житла, де будь-яка зміна супроводжується паперовою тяганиною.


Житловий будинок у новобудовах — використання нових сучасних технологій будівництва та матеріалів, відповідність загальносвітовим нормам та стандартам. У нових будинках є дуже вдалі планування, які будуть до вподоби покупцю, а площі, зазвичай, значно більші, ніж у будинках старих.
Застосування сучасних матеріалів, наприклад, утеплювачів та різних шумо- та гідроізоляцій дозволяє власникам квартири у такому будинку заощаджувати у витрачанні тепла, води та електрики. Враховуючи прогресію підвищення комунальних тарифів, ці переваги можуть бути ключовими та дуже вчасні. Крім того, новобудова передбачає абсолютну готовність до експлуатації усіх систем будинку: починаючи із робочих каналізації, проводки, закінчуючи ліфтом та готовим ремонтом сходових кліток.


Тому вибравши квартиру в новобудові, її власник отримує чималі переваги порівняно із вторинним ринком житла. Однак власників нового житла часто тривожить проблема його облаштування, адже такі квартири часто здаються власникам в чорновій обробці, тож потрібно звертати увагу на рівень готовності житла до експлуатації.