Енергозбереження при будівництві будинків


У зв’язку з сьогоднішньою ситуацією енергозберігаючі технології, дуже важливі не тільки на державному рівні, але й на рівні кожної окремо взятої сім’ї.  Бо альтернативна енергетика може покращити економічну ситуацію  в нашій країні. Так як,  через пару десятків років ми відчуємо дефіцит природних ресурсів, треба починати думати про вирішення цієї проблеми. Енергозберігаючі технології допоможуть вирішити цю проблему.

В останній час набуває популярності використання енергозберігаючих технологій в будівництві будинків. Спеціалісти стверджують, такі технології дають змогу економити близько 40% палива і 30% електроенергії, при цьому будівництво будинку коштує відносно не дорого, а строк будівництва приблизно близько одного року. Тому енергозберігаючі технології стануть невід’ємною частиною нашого життя. Енергозбереження, дає нам можливість ефективно використовувати природні ресурси.

Із-за постійного росту цін на енергоресурси, необхідно активно впроваджувати енергозберігаючі технології в нашій країні. Енергозберігаючі технології, не тільки економлять природні ресурси, а також не наносять шкоди вже існуючим. Енергозбереження при будівництві, можемо розмежувати на опалення, освітлення, водопостачання, кондиціювання та вентиляція. Як правило на опалення житла витрачаються до 75% від усього енергоспоживання будинку. Тому при будівництві застосовують тепло ізолюючі матеріали, якими утеплюють стіни, стелі, підлогу. Щодо освітлення, то освітлюючи прибори споживають достатньо багато електроенергії, тому в будівництві  почали застосовувати технології по регулюванні потужності ламп. Також щоб зменшити витраті не електроенергію квартирі оформлюють в світлих тонах. При установці кондиціювання та вентиляції, не допускають потрапляння  зовнішнього повітря, тому встановлюють кондиціонери інверторного  типу и систему вентиляції з рекупацією.

Головною проблемою, яка заважає переходу на енергетику майбутнього, є неготовність багатьох зробити крок у бік прогресу. Але чим скоріше ми зробимо цей крок, тим скоріш мі покращимо рівень нашого життя.

 

Источник Renthotel